Információ tanfolyamra járóknak

2018.09.27.

Berczik Sára Budai Táncklub épületében kihelyezett tájékoztató táblán, a Táncklub bélyegzőjével ellátott dokumentumok és az alábbi online felületein megjelent tájékoztatások az intézményünk hivatalos és hiteles információi:

http://budai-tancklub.hu/

https://www.facebook.com/budaitancklub

Email:

info.

Más online felületen a Táncklubbal kapcsolatos esetlegesen közzé tett információkért felelőséget nem vállalunk.

A tanfolyamokkal és tandíjakkal kapcsolatos részletes házirendet és szabályzatot beiratkozáskor minden növendék, táncos és kiskorú esetén a törvényes képviselő rendelkezésére bocsátjuk.

 

ADMINISZTRÁCIÓ ÉS TANDÍJBEFIZETÉS (BANKKÁRTYÁS ÉS KÉSZPÉNZES)

NYITVA TARTÁS:

HÉTFŐ 10.00-15.45

KEDD 10.00-15.45

SZERDA 10.00-15.45

CSÜTÖRTÖK 10.00-18.00

PÉNTEK 10.00-15.45

Minden további időben a e-mailcímen előzetes egyeztetés alapján lehetséges.

Készpénzes befizetés lehetséges az órák idejében az információban és a helyszínen lévő ügyeletesnél.

 

TANÍTÁSI SZÜNETEK ÉS OKTATÁSI REND A 2018/2019. TANÉVBEN

2018. október 13. szombat -LESZ TANÍTÁS A SZOMBATI CSOPORTOKNAK AZ ÓREREND SZERINTI IDŐBEN

2018. október 22. hétfő NINCS TANÍTÁS

2018. október 23. kedd- NINCS TANÍTÁS

2018. október 29. hétfő összevont órák

2018. október 30. kedd összevont órák

2018. október 31. szerda összevont órák

2018. november 1. csütörtök- NINCS TANÍTÁS

2018. november 2. péntek NINCS TANÍTÁS

2018. november 3. szombat összevont órák

2018. november 10. szombat - LESZ TANÍTÁS A SZOMBATI CSOPORTOKNAK AZ ÓREREND SZERINTI IDŐBEN

2018. december 1. szombat - LESZ TANÍTÁS A SZOMBATI CSOPORTOKNAK AZ ÓREREND SZERINTI IDŐBEN

2018. december 15. szombat - LESZ TANÍTÁS A SZOMBATI CSOPORTOKNAK AZ ÓREREND SZERINTI IDŐBEN

2018. december 19. szerda TÉLI SZÜNET ELŐTTI UTOLSÓ TANÍTÁSI NAP

2018. december 20. csütörtök-2019. január 1 kedd. NINCS TANÍTÁS, TÉLI SZÜNET

2019. január 2. szerda TÉLI SZÜNET UTÁNI ELSŐ TANÍTÁSI NAP

2019. március 15. péntek- NINCS TANÍTÁS

2019. március 16. szombat - NINCS TANÍTÁS

2019. április 17. szerda összevont órák

2019. április 18. csütörtök összevont órák

2019. április 19. péntek - NINCS TANÍTÁS

2019. április 20. szombat- NINCS TANÍTÁS

2019. április 23. kedd összevont órák

2019. május 1. szerda- NINCS TANÍTÁS

2019. június 1-2 és 8-9. ÉVZÁRÓ VIZSGAELŐADÁSOK

Bizonyítványosztások: június 11. kedd, második héten vizsgázóknak (Bárány, Szollás, Puskás)

Többiek az utolsó tanítási órán, azaz június 5-8. között. Aki heti kétszerszer jár annak az első napon tanítás lesz, a második napon bizonyítvány osztást tartunk.

A tanítási szünetek idejére tandíjat nem számítunk fel. A tandíjak a szünetek idejére nem vonatkoznak.

 

Oktatott műfajok:

Művészi torna-kéziszeres gimnasztika

Berczik torna- női kondicionáló torna

Táncelőkészítő gimnasztika

Klasszikus balett

Jazz balett

Spicc technika

Modern jazz tánc

Modern tánc

Kortárs tánc-art jazz

Modern balett

Társastánc

 

Szakmai programok, rendezvények:

Budai Gálaelőadások

Nyilvános órák

Berczik Sára Emlékverseny

Tánc-kiállítás- workshop, táncverseny és képzőművészeti kiállítás

Vizsgaelőadások

Tánckurzusok

 

TANDÍJAK A TANFOLYAMOKON

A tandíj félévre és egy összegben fizetendő a tanfolyam megkezdése előtt.

Alaptandíj: Heti 1x45 perces tanfolyam 18000 Ft/félév

További tandíjak:

Heti 2x45, 1x90 perces tanfolyam 27000 Ft/félév

Heti 2x90 perces tanfolyam 45000 Ft/félév

Heti 1x60 perces tanfolyam 23000 Ft/félév

Heti 2x75 perces tanfolyam 39000Ft/félév

Az alaptandíj, azaz heti 1x45 percnél hosszabb tanfolyami idő esetén a tandíjak kedvezményesek, mely kedvezmények kizárólag a beiratkozást megelőzően és a II. félév kezdése előtt fizetett tandíj esetén vehetők igénybe.

További kedvezmények választhatók: Testvérkedvezmény, vagy érvényes kerületi kártyával rendelkezőknek a tandíjból -5%..

Új növendékek számára a kötelező próbaóra díja: 2000 Ft.

A tanfolyamokat kizárólag az órarend szerint meghirdetett óraszámban lehet igénybe venni.

Alkalmi óra, részletfizetés és havi díj nincs!

A tandíjat átruházni nem lehet.

A tanfolyamokkal és tandíjakkal kapcsolatos részletes házirendet és szabályzatot beiratkozáskor minden növendék, táncos és kiskorú esetén a törvényes képviselő rendelkezésére bocsátjuk.

 

TANDÍJAK BEFIZETÉSI HATÁRIDEJE:

 I. félévre – beiratkozáskor.

II. féléves tandíjfizetési időszak: 2019.01.16-2019.01.31

II. féléves tandíjfizetési türelmi időszak:2019.02.01- 2019.02.10.

Késedelmes fizetés esetén (2019.02.10. után) 10% pótdíjat számítunk fel.

Berczik torna tandíjak: Kizárólag ezen a foglalkozáson igényelhető 10 alkalmas bérlet ára: 11000 Ft (Kerületi kártyával rendelkezőknek -5%) Felhasználható a befizetéstől számított két naptári hónapig. Kizárólag ugyanitt az alkalmi óra: 1 600 Ft/óra. A Berczik torna foglalkozásokon maximum 20 fő/óra tudunk fogadni résztvevőket.

 

 

 

A névadónk Berczik Sára (1906- 1999.) mozdulatművész, koreográfus, zene- és táncpedagógus, művészi torna mesteredző, az esztétikus testképzést megalkotója.

Módszerének művészi torna tanfolyamokon történő továbbadásával idézi fel és tartja életben, páratlan gyakorlatanyagát a róla elnevezett tánciskolánk.

Szakmai díjaink:

Szakmai garancia

A Berczik Sára Budai Táncklub magas színvonalú tevékenységét garantálja, hogy a Budai Táncklub néhai mesteredzője és névadója, Berczik Sára ma már táncpedagógus növendékei és azok táncoktató tanítványai oktatják a művészi tornát, a mozdulatművészetet és örökítik át a Tőle megszerzett tudást, itt a Berczik Iskolában. A művészi torna, klasszikus balett, modern tánc és társastánc tagozatokon oktató Táncpedagógusok szakoktatói, főiskolai, illetve mesteredzői diplomával, valamint országos szintű szakmai elismeréssel, nívódíjjal, vagy állami kitüntetéssel rendelkeznek.

A szakmai minőséget garantálja a Táncklub állami kitüntetett, több évtizedes szakmai múlttal és több országos szakmai elismerésben részesült, diplomázott tagozatvezetőinek szakmai felmérései. Továbbá táncpedagógusaink részére szervezett szakmai továbbképzések elismert vendégtanárok részvételével és a művészi torna tagozat vezetője, Szollás Erzsébet által vezetett esztétikus testképzés metodikai oktatás, melyet a mesteredző oktatóink számára rendszeresen tart.

Az 54 éve működő táncklubunkban, kisgyermek kortól a felnőtt korosztályig, négy táncművészeti tagozaton oktatjuk a növendékeket, a táncműfajok széles skáláján.

 

Művészi torna tagozat

Művészi torna, kézi szeres gimnasztika- Berczik Sára esztétikus testképzés módszertana alapján oktatják pedagógusaink a művészi tornát zongorakísérettel. Az órákon a növendékek megismerkedhetnek a ritmikus sportgimnasztikában alkalmazott kézi szerekkel használatával, valamint a művészi mozdulatokkal a fejlesztő gyakorlatok és az etűdök során. Kezdő 4 éves kortól a felnőtt haladó korosztályig ajánljuk.

Berczik torna- Tanfolyam hölgyeknek- A Berczik torna a tradicionális, esztétikus testképzésen alapuló zenés, női kondicionáló óra zongora kíséretével. Izomfejlesztő, tartásjavító, mentálisan és fizikálisan jótékony hatású mozgásóra. Előképzettség nem szükséges.

Táncgimnasztika- 2,5–4 éves kislányok és kisfiúk részére táncelőkészítő gimnasztikát tartunk, a harmonikus, koordinált mozgásért és a jó közérzetért. A tanfolyam célja, hogy már kisgyermek korban megalapozza a mozgás és a tánc iránti szeretetet a komoly, ugyanakkor játékos órák folyamán.

 

Modern tagozat

Jazz balett- A Jazz balett a modern balettművészet egyik ága, a klasszikus balett elemeit jazz technikákkal ötvözi. A felhasznált zenékre, mozgásanyagára, illetve a koreográfiákra is ez a kettősség jellemző, a mozdulatok precízek, kreativitásukat is megmutathatják táncukon keresztül. A Jazz balett alapvető elemei a változatos lépéskombinációk, a lendületes ugrások és forgások, illetve izolációs technikák. Pergő, erőteljes, divatos tánctechnika. 9 éves kortól a felnőtt korosztályig ajánljuk.

Modern tánc- A klasszikus balett kötött mozgásvilágával szemben utat nyit a szabad önkifejezésnek a táncon keresztül. Karakterét a testrészek izolációja, a felsőtest erőteljes használata (kontrakció-ellazítás), lágy és dinamikus mozgáskombinációk határozzák meg. A Modern tánc gyűjtőfogalom, többféle stílust és technikát. Újszerű, dinamikus táncműfaj, Fejlődésére a klasszikus balett, a modern táncok és különböző latin-amerikai táncok is hatással voltak. Jellegzetessége az alacsony súlypont, az izolált testmozgás, dinamikus, forgások, ugrások és talajon végzett mozdulatok. 9 éves kortól a felnőtt korosztályig javasoljuk.

Art jazz-kortárs tánc-  Az art jazz a klasszikus balett elemeit ötvözi különböző jazz és modern tánctechnikákkal. Az órán résztvevők forgástechnikát, ugráskombinációkat, tudatos testhasználatot tanulnak, a test középpontjából kiinduló, izolációval létrejövő mozgássorokat sajátítanak el, melyekből koreográfiák születnek. Kitűnően fejleszteni a koordinációs és állóképességet, a hajlékonyságot és a fizikai erőnlétet. 12 éves kortól várjuk az érdeklődőket.

Kortárs tánc- A Kortárs tánc sokféle mozgástechnikát ötvöz. Mozgásanyagára a kontrollált klasszikus balett lábtechnika és a modern táncra jellemző erőteljes törzsmozgás, kontrakció-ellazítás technika, talajmunka, illetve improvizáció áll. Érdekességét a hirtelen irány, sebesség és ritmus váltások adják. Ifjúsági és felnőtt korosztályban hirdetjük meg.

Modern balett-  A klasszikus balett rendszerére épülő újszerű kreatív műfaj a modern balett. Egyfajta kortárs tánc, amely magában foglalja a klasszikus balett és a modern tánc elemeit. A klasszikus balett technika felhasználása mellett, lehetővé teszi a mozdulatok szabadabb és nagyobb tartományán végzett lépésanyag elsajátítását. A táncművészetben már jártas érdeklődők számára ajánlott 14 éves kortól. A klasszikus-balett rendszerére épülő, újszerű kreatív műfaj a modern balett.

 

Klasszikus-balett tagozat

Klasszikus-balett órák- A balett a színpadi tánc egy formája, mely a mozgás, a mimika valamint a zene kifejezőeszközeivel mutat be egy adott cselekményt. A klasszikus balett ragaszkodik a hagyományos balett technikákhoz. Bár különböző típusai vannak, a legelterjedtebb az orosz Vaganova-módszer. A klasszikus balett főbb ismertető jegyei a spicc-technika, a lábak kifelé forgatása, a nagy nyújtások, valamint a kecses, folyamatos, és precíz mozdulatok. A klasszikus-balett gyakorlatokon és koreográfiákon túl, a növendékek megismerkedhetnek a spicc technikával, valamint a karaktertánccal. Az órákon zongorakísérő közreműködik. 5 éves kortól a felnőtt korosztályig oktatjuk a növendékeknek.

Spicc technika órák- A klasszikus-balett műfajában már jártas jelentkezőket várjuk. A balett gyakorlatok mellett a balett speciális mozgásformája a spiccelés is elsajátítható ezen a táncórán. 14 éves kortól ajánljuk.

 

Társastánc tagozat

Senior társastánc- A felnőtt korosztályban meghirdetett a tanfolyam részvevői kezdő és haladó szinten elsajátíthatják a latin-amerikai és standard táncokat egyaránt.

 

Szakmai programok

9. Tánc-kiállítás: 2019. április 27-28., szombat és vasárnap

Kulturális, rendezvény, melyet 2011 óta rendez meg a Berczik Sára Budai Táncklub, minden esztendő áprilisában a Tánc világnapja alkalmából. A II. kerület három kulturális helyszínén gazdag programmal várja az érdeklődőket a fesztivál.  A programban táncművészeti verseny, elméleti és gyakorlati szakmai előadások, workshop és képzőművészeti kiállítás szerepel.

XVII. Országos Berczik Sára Emlékverseny: 2018. április 6., szombat

A Berczik Sári Néni Mozdulatművészeti Alapítvány és a Budai Táncklub közös rendezvénye. Célja Berczik Sára emlékének ápolása, technikájának terjesztése. Az Emlékversenyre az egész országból fogadunk felnőtt, ifjúsági, junior és gyermek korosztályban induló versenyző csoportokat.

Rendezvények

Nyilvános órák-2019. január: Minden tanév januárjában, az eltelt féléves munka bemutatásaként a Táncpedagógusok nyilvános órákat tartanak a szülők és érdeklődők számára.

Vizsgaelőadások-2019. június 1-2. és 8-9: A tanév végén júniusban, évzáró színpadi vizsgaelőadásokon tesznek tanúságot a növendékek a tanév folyamán elsajátított tudásról.

Tánckurzusok-2018. augusztus 27-31., hétfő-péntek: A növendékek által egyik legkedveltebb rendezvényünk a nyári, augusztusban megrendezett intenzív tánckurzus, mely a táncklub épületében zajlik.

Budai Gálaelőadások -2018. december 8-9., szombat és vasárnap 18.00: A táncklub két évtizede rendez gálaesteket immár hagyományosan minden esztendő novemberében. Az előadásokon a megelőző tanév legsikeresebb koreográfiáival készülnek a pedagógusok és növendékeik, bemutatva az intézmény sokoldalúságát és műfaji gazdagságát.

Táncbörze - 2019. május 12: Táncválasztó program. Azok számára hirdetjük meg a rendezvényt, akik nem ismerik a különböző táncműfajokat, de a táncművészetek iránt érdeklődnek és rövid áttekintést, illetve betekintést szeretnének kapni a Táncklubban oktatott mozgásformákról, hogy eldönthessék milyen tanfolyamra iratkozzanak be intézményünkbe.A családok egyszerre több generációja is megtalálhatja a számára legmegfelelőbb táncműfajt.