Információ tanfolyamra járóknak

2017.03.08.

Berczik Sára Budai Táncklub épületében kihelyezett tájékoztató táblán, a Táncklub bélyegzőjével ellátott dokumentumok és az alábbi online felületein megjelent tájékoztatások az intézményünk hivatalos és hiteles információi:

http://budai-tancklub.hu/

https://www.facebook.com/budaitancklub

Email:

info.

Más online felületen a Táncklubbal kapcsolatos esetlegesen közzé tett információkért felelőséget nem vállalunk.

 

ÜGYINTÉZÉS- FŐÉPÜLET IRODA

ADMINISZTRÁCIÓ ÉS TANDÍJBEFIZETÉS

(BANKKÁRTYÁS ÉS KÉSZPÉNZES)

NYITVA TARTÁS:

HÉTFŐ-PÉNTEK 14.00-17.00

Minden további időben a e-mailcímen előzetes egyeztetés alapján.

Tanítási szünetek 2017/ 2018. tanév II. félévében

2018. március 10. szombat  - LESZ TANÍTÁS (minden óra a saját idejében lesz megtartva)

2018. március 15. csütörtök- nincs tanítás

2018. március 16. péntek és 17. szombat – LESZ TANÍTÁS

2018. március 30. péntek-  április 2. hétfő (Húsvét)- NINCS TANÍTÁS

Tavaszi szünet: Az iskolai tavaszi szünet alatt 2018. április 3. kedd és 4. szerda az órák összevonva lesznek megtartva.

2018. április 21. szombat - LESZ TANÍTÁS (minden óra a saját idejében lesz megtartva)

2018. április 30. hétfő- NINCS TANÍTÁS

2018. május 1. kedd- NINCS TANÍTÁS

2018. május 21. hétfő (Pünkösd)- NINCS TANÍTÁS

A szünetek idejére tandíjat nem számítunk fel.

 

Oktatott műfajok:

Művészi torna-kéziszeres gimnasztika

Berczik torna- női kondicionáló torna

Táncelőkészítő gimnasztika

Klasszikus balett

Jazz balett

Spicc technika

Modern tánc

Art jazz-kortárs tánc

Modern balett

Társastánc

 

Szakmai programok, rendezvények:

Budai Gálaelőadások

Nyilvános órák

Berczik Sára Emlékverseny

Tánc-kiállítás- workshop, táncverseny és képzőművészeti kiállítás

Vizsgaelőadások

Tánckurzusok

 

Tandíjak 2017-ben:

1x45 perces tanfolyam 18000 Ft/félév

2x45 perces tanfolyam 25000 Ft/félév

2x90 perces tanfolyam 42000 Ft/félév

1x60 perces tanfolyam 22000 Ft/félév

2x75 perces tanfolyam 38000Ft/félév

Testvérkedvezmény vagy érvényes kerületi kártyával rendelkezőknek a teljes tandíjból -5%.

A kedvezmények nem vonhatók össze.

Új növendékek számára a próbaóra díja: 2000 Ft.

 

Egyéb tandíjak:

Berczik torna: 10 000 Ft/10 alkalom, 1 500 Ft/óra (felhasználható két hónapig)

 

 

2017/2018. tanév tájékoztató

A névadónk Berczik Sára (1906- 1999.) mozdulatművész, koreográfus, zene- és táncpedagógus, művészi torna mesteredző, az esztétikus testképzést megalkotója.

Módszerének művészi torna tanfolyamokon történő továbbadásával idézi fel és tartja életben, páratlan gyakorlatanyagát a róla elnevezett tánciskolánk.

Szakmai díjaink:

Szakmai garancia

A Berczik Sára Budai Táncklub magas színvonalú tevékenységét garantálja, hogy a Budai Táncklub néhai mesteredzője és névadója, Berczik Sára ma már táncpedagógus növendékei és azok táncoktató tanítványai oktatják a művészi tornát, a mozdulatművészetet és örökítik át a Tőle megszerzett tudást, itt a Berczik Iskolában. A művészi torna, klasszikus balett, modern tánc és társastánc tagozatokon oktató Táncpedagógusok szakoktatói, főiskolai, illetve mesteredzői diplomával, valamint országos szintű szakmai elismeréssel, nívódíjjal, vagy állami kitüntetéssel rendelkeznek.

A szakmai minőséget garantálja a Táncklub állami kitüntetett, több évtizedes szakmai múlttal és több országos szakmai elismerésben részesült, diplomázott tagozatvezetőinek szakmai felmérései. Továbbá táncpedagógusaink részére szervezett szakmai továbbképzések elismert vendégtanárok részvételével és a művészi torna tagozat vezetője, Szollás Erzsébet által vezetett esztétikus testképzés metodikai oktatás, melyet a mesteredző oktatóink számára rendszeresen tart.

Az 54 éve működő táncklubunkban, kisgyermek kortól a felnőtt korosztályig, négy táncművészeti tagozaton oktatjuk a növendékeket, a táncműfajok széles skáláján.

 

Művészi torna tagozat

Művészi torna, kézi szeres gimnasztika - négy éves kortól a felnőtt korosztályig. Berczik Sára esztétikus testképzés módszertana alapján oktatják pedagógusaink a művészi tornát zongorakísérettel. Az órákon a növendékek megismerkedhetnek a ritmikus sportgimnasztikában alkalmazott kézi szerekkel használatával, valamint a művészi mozdulatokkal a fejlesztő gyakorlatok és az etűdök során.

Berczik torna- Tanfolyam hölgyeknek. A Berczik torna a tradicionális, esztétikus testképzésen alapuló zenés, női kondicionáló óra zongora kíséretével. Izomfejlesztő, tartásjavító, mentálisan és fizikálisan jótékony hatású mozgásóra. Előképzettség nem szükséges.

Táncgimnasztika. 2,5–4 éves kislányok és kisfiúk részére táncelőkészítő gimnasztikát tartunk, a harmonikus, koordinált mozgásért és a jó közérzetért. A tanfolyam célja, hogy már kisgyermek korban megalapozza a mozgás és a tánc iránti szeretetet a komoly, ugyanakkor játékos órák folyamán.

 

Modern tagozat

Jazz balett- A mozdulatművészet és a klasszikus-balett technikáján alapuló modern táncóra. Pergő, erőteljes, divatos tánctechnika. 9 éves kortól a felnőtt korosztályig ajánljuk.

Modern jazz tánc- Újszerű, modern, dinamikus táncműfaj, mely a jazz tánc és a modern tánctechnikák ötvözete.

7 éves kortól a felnőtt korosztályig javasoljuk.

Art jazz- Art jazz stílusú kortárs táncóra. Kortárs-modern tánctréning és koreográfiák. 11 éves korosztálytól a felnőttekig hirdetjük meg.

Modern Balett- A táncművészetben már jártas növendékek számára. A klasszikus-balett rendszerére épülő, újszerű kreatív műfaj a modern balett.

Modern tánc A modern tánc a mai folyamatosan bővülő új táncstílusok gyűjtőfogalma. A stílus lényege, hogy a táncos testének egyes mozgás központjai egymástól függetlenül mozogjanak. Kezdő, felnőtt csoportot indítunk.

 

Klasszikus-balett tagozat

Klasszikus-balett órák- A klasszikus-balett gyakorlatokon és koreográfiákon túl, a növendékek megismerkedhetnek a spicc technikával, valamint a karaktertánccal. Az órákon zongorakísérő közreműködik. 5 éves kortól a felnőtt korosztályig oktatjuk a növendékeknek.

Spicc technika órák- A klasszikus-balett műfajában már jártas jelentkezőket várjuk. A balett gyakorlatok mellett a balett speciális mozgásformája a spiccelés is elsajátítható ezen a táncórán. 14 éves kortól ajánljuk.

 

Társastánc tagozat

Senior társastánc- A felnőtt korosztályban meghirdetett a tanfolyam részvevői kezdő és haladó szinten elsajátíthatják a latin-amerikai és standard táncokat egyaránt.

 

Rendezvények

Nyilvános órák. Minden tanév januárjában, az eltelt féléves munka bemutatásaként a Táncpedagógusok nyilvános órákat tartanak a szülők és érdeklődők számára.

Vizsgaelőadások. A tanév végén júniusban, évzáró színpadi vizsgaelőadásokon tesznek tanúságot a növendékek a tanév folyamán elsajátított tudásról.

Tánckurzusok. A növendékek által egyik legkedveltebb rendezvényünk a nyári, augusztusban megrendezett intenzív tánckurzus, mely a táncklub épületében zajlik.

Budai Gálaelőadások. A táncklub két évtizede rendez gálaesteket immár hagyományosan minden esztendő novemberében. Az előadásokon a megelőző tanév legsikeresebb koreográfiáival készülnek a pedagógusok és növendékeik, bemutatva az intézmény sokoldalúságát és műfaji gazdagságát.

 

Szakmai programok

Tánc-kiállítás. Kulturális, rendezvény, melyet 2011 óta rendez meg a Berczik Sára Budai Táncklub, minden esztendő áprilisában a Tánc világnapja alkalmából. A II. kerület három kulturális helyszínén gazdag programmal várja az érdeklődőket a fesztivál.  A programban táncművészeti verseny, elméleti és gyakorlati szakmai előadások, workshop és képzőművészeti kiállítás szerepel.

Berczik Sára Emlékverseny. Az Alapítvány célkitűzése Berczik Sára emlékének ápolása, munkásságának megőrzése, hagyatékainak feldolgozása és technikájának terjesztése. Az alapítvány által e célból szervezett Berczik Sára Emlékversenyre az egész országból fogadnak felnőtt, ifjúsági, junior és gyermek korosztályban induló versenyző csoportokat öt táncművészeti műfajban.

 

Esemény naptár

Nyári intenzív tánckurzusok: 2017. augusztus 21-25. hétfő-péntek

Beiratkozás a 2017/2018. tanévre: Régi növendékek-2017. augusztus 31. csütörtök 15.00-19.00. Régi és új növendékek- szeptember 1. péntek 15.00-19.00 és szeptember 2. szombat 10.00-13.00

Budai Gálaelőadások: 2017. december 2-3. szombat és vasárnap 18.00

Nyilvános órák: 2018. január

XVI. Országos Berczik Sára Emlékverseny: 2018. április 7.  szombat

8. Tánc-kiállítás: 2018. április 29. vasárnap

Vizsgaelőadások: 2018. június 2-3. szombat-vasárnap és 9-10. szombat-vasárnap

 

Tanfolyam tandíjak 2017-ben

Fél évre egy összegben fizetendő a tanfolyam kezdetéig

1x45 perces tanfolyam 18000 Ft/félév

2x45 perces tanfolyam 25000 Ft/félév

2x90 perces tanfolyam 42000 Ft/félév

1x60 perces tanfolyam 22000 Ft/félév

2x75 perces tanfolyam 38000Ft/félév

Testvérkedvezmény vagy érvényes kerületi kártyával rendelkezőknek a teljes tandíjból -5%.

A kedvezmények nem vonhatók össze.

Új növendékek számára a kötelező próbaóra díja: 2000 Ft.

A tanfolyamokat kizárólag az órarend szerint meghirdetett óraszámban lehet igénybe venni.

Alkalmi óra, részletfizetés és havi díj nincs!

II. féléves tandíjfizetési türelmi időszak:2017.01.16-2017.02.10.

Késedelmes fizetés esetén (2018.02.10. után) 10% pótdíjat számítunk fel.

Berczik torna tandíjak: A 10 alkalmas bérlet ára: 10000Ft (Kerületi kártyával rendelkezőknek 9500Ft) Felhasználható a befizetéstől számított két naptári hónapig. Alkalmi óra: 1 500 Ft/óra. A Berczik torna foglalkozásokon maximum 20 fő/óra tudunk fogadni résztvevőket.

 

Kapcsolat:

Főépület- 1027 Budapest, Kapás u. 55. +36 1 201 7992,

Ágnes terem- 1027 Budapest, Margit krt. 48. I. em. 1. +36 70 453 40 54

E-mail: 

Weboldal: www.budai-tancklub.hu

Facebook: www.facebook.com/budaitancklub