Jóga

2019.08.22.

Jóga: 16+ éves kortól (Az órák 2019. szeptember 10-től indulnak.)

Egyensúlyba kell hozni a fizikai munkát a mentális munkával.

 Amennyiben a hétköznapi tevékenységek mint tanulás, illetve munka mellett időről-időre teret szeretne adni annak, hogy fizikális és kulturált tevékenységgel töltse a szabadidejét, továbbá energikusan és frissen kezdené a reggeleket, akkor csatlakozzon a jóga órákhoz.

A jóga évezredek óta foglalkozik az ember egészségének fizikai erkölcsi mentális és szellemi jólétért. Kitartóbbak leszünk, ha különféle jóga pozíciókban nyújtunk perceken keresztül. A feszültség és a relaxáció elkerülhetetlen váltakozás, ennek ismeretével egyfajta belső ritmust képződik, ami minden belégzést és kilégzést követően hullámot vagy rezgés hozzunk létre. A légzés természetességét hangoljuk össze a repetitiv mozgás gyakorlatokkal, ami egy fajta belső nyugalmat kölcsönöz az órák során.

“Nekem a jóga olyan mint amikor egy táncművész  eggyé válik a testével, amikor ráébred hogy igazából az elméje sokkal hamarabb feladná, mint a teste. Én ezeken az akadályokon szeretném majd átsegíteni a leendő tanítványaimat.” (Novák Evelin)                                                                                                                             
Tudnivalók:
   - Az ászanák előtt és után célszerű venni egy fürdőt, vagy le zuhanyozni, mert nagyon frissítő hatása van a testre és az elmére.
   - Az ászanákat lehetőleg üres gyomorral kell végrehajtani, ha az nehéznek bizonyulna, akkor csésze tea, kávé fogyasztható előtte.
   - A legjobb idő a gyakorlásra a kora reggel vagy késő este. Reggel az  ászanák nem túl könnyűek, mert a test még elég merev, ugyanakkor az elménk nagyon is friss!
   - Az összes ászanákat lehet gyakorolni a terhesség első három hónapjában. Tudta, hogy az órákon használt mély lélegzetek megkönnyíthetik a szülést?  Nem megengedett a szülés utáni első hónapban jógázni viszont három  hónapot követően már kényelmesen visszatérhet hozzánk.
   - A folyamatos gyakorlás garantáltan meg fogja változtatni a résztvevők életvitelét.

Előképzettség nem szükséges. Az órák 60 percesek.