KORTÁRS TÁNCMŰHELY

Góbi Rita ÉS Wéninger Dalma  felváltva képzik a tánccsoport tagjait az órák folyamán.

A közös munka eredménye, hogy a tanév végére a tanult kombinációk és kompozíciók alkalmazásával készülnek el a koreográfiák. Az oktatói csapat vezetője Góbi Rita.

Lehetsz teljesen kezdő, haladó vagy profi, nem számít. Gyere, csatlakozz Te is!

Az órákat 13-20 éves korosztálynak ajánljuk.

 

Góbi Rita műhelymunka

Találd meg saját mozdulataidat!

Óráin garantált a feltöltődés, mert Góbi egy igazi energiabomba, aki szívesen megosztja az energiák áramlását, és rávezet saját testünk, lelkünk felfedezésére, tudatos használatára, fejlesztésére. A kondicionáló mozgássorok a befelé figyelésből átvezetnek minket a páros, majd csoportos kapcsolódásra, egymásra figyelésre és együttműködésre. Egy-egy alkalom koreografikus "góbitánccal", vidám és szabad légkörben végződik. A bennünk rejtőző játékosság és a mozgás szabadon engedésén keresztül nyitunk utat, hogy megtapasztaljuk, elfogadjuk és felvállaljuk önmagunkat, ezáltal felszabadul a kreativitásunk és kiállhatunk önmagunkért. Ha ez megtörtént, kezdődhet az improvizáció, amikor az ember úgy mozog, amilyen valójában. Rita vezető hangként van jelen, segít megtalálni a saját mozdulatainkat. 

 

Wéninger Dalma műhelymunka

A modern tánctréninget a klasszikus vonalvezetésre alapozza. A gyakorlatok a
klasszikus és modern mozgásformák fúziójából építkeznek. A kombinatív és
koreografikusabb mozgások mellett egyaránt helyet kapnak a fókuszáltabb és célspecifikus
gyakorlatok. Cél az, hogy különböző mozgásformákon keresztül szabadon újra értelmezzük a
már ismert, vagy újonnan elsajátított tánctechnikákat, melynek eredményeként biztos
alapot teremtünk a különböző táncstílusokban való helytálláshoz.

 

Keresztes Patrik  műhelymunka

Kezdésként a teljes testet bemelegítő feladatokat finoman edzés jellegűvé formáljuk. Ezt követően a térre, koordinációra, különböző mozgás minőségekre és a mozdulatok zeneiségére fókuszáló gyakorlatokat végzünk, illetve improvizálunk.
Ez természetesen csak egy váz, mert Ti vagytok a központban. Az órák során folyamatosan figyelem, hogy a csoportból és az egyénekből hogyan tudom a legtöbbet kihozni és ennek fényében szabadon kezelve az említett szerkezetet, Veletek építem az órát.

 

 

 [U1]?