Tanáraink

A táncművészeti műfajok széles skáláját kínálja az intézményünk. Jelenleg négy táncművészeti tagozat működik.

 1. Klasszikus balett
 2. Művészi torna
 3. Modern tánc
 4. Társastánc

A tagozatokon belül az ide látogató növendék 11 tánc és mozgás műfajjal ismerkedhet meg.

 1. Művészi torna-mozdulatművészet, kéziszeres gimnasztika
 2. Klasszikus balett
 3. Jazz balett
 4. Modern tánc
 5. Stretching
 6. Kortárs tánc
 7. Berczik torna- női kondicionáló esztétikus testedzés
 8. Táncelőkészítő gimnasztika
 9. Modern balett
 10. Spicc technika
 11. Társastánc

 

TÁNCOKTATÓINK

 

Szollás Erzsébet - művészitorna, mozdulatművészet, kéziszeres gimnasztika pedagógus

A művészi torna tagozat vezetője. A Testnevelési Főiskolán tanári diplomát és RSG edzői oklevelet szerzett. Berczik Sára és Kovács Éva tanítványként a Dózsa és a válogatott keret versenyzője volt. 1993-ban megszerezte a modern táncpedagógus diplomát. 1995-ben aerobic edzői diplomát szerzett a Testnevelési Egyetemen. Mint Berczik Sára tanítványa, méltó módon elődjéhez, évtizedek óta (1974-től!) vezeti intézményünkben a művészi torna csoportokat, akikkel eredményesen vesz részt táncművészeti versenyeken. Ma már több növendéke is oktat a Táncklubban. A Táncpedagógusok Országos Szövetségének alelnöke, a modern-kortárs pedagógusképző esztétikus testképzés tanára, a Fitness Akadémia, a Berczik Sári Néni Alapítvány kuratóriumának elnöke. Érdemei, szakmai és társadalmi tevékenysége elismeréseként, 1991-ben Táncpedagógusi Mesterlevelet szerzett,

Szakmai díjak, elismerések:

1993-ban Táncpedagógusok Országos Szövetség-Nívó díj

1998-ban a II. ker. Önkormányzat Dicsérő Oklevél

1998-ban a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztje

2003-ban a Táncpedagógusok Országos Szövetség-Táncművészetért-díj

2006-ban a Berczik Sára-díj

2019. Táncpedagógusok Országos Szövetség- Táncoktatásért-díj

 

Jós Fruzsina - művészi torna, esztétikus testképzés - Berczik torna oktató

Amint meg tanult járni, meg tanult mozogni is. Hajós Klára családjában ugyanis a mozgás nem jelenthetett           egyet a puszta hely- vagy helyzetváltoztatással ez volt a testi-lelki egészség, a minden izmot, minden izomcsoportot szakszerűen és precízen formáló napi munka záloga, amelyet a legjobb szakemberek irányításával kellett végezni. Alig három évesen kezdett Sári néninél művészi tornát tanulni. Másik táncpedagógusa édesanyja, Hajós Klára mozdulatművész-pedagógus, aki egyben a Budai Táncklub egyik alapító tagja is volt. Hosszú-hosszú évek alatt elsajátított tudásának köszönhetően időnként helyettesíteni is tudta őket. Tanítani azonban jóval később, édesanyja tanácsára kezdett el. Hosszú évek óta vezeti a női kondicionáló tornafoglalkozásokat, a Budai Táncklubban a mozdulatművészet és az esztétikus testképzés technikáját alakalmazva.  2010 szeptemberétől                                                 tartja hölgyeknek a Berczik tornaórákat az intézményben.

Szakmai díjak, elismerések:

2017. Berczik Sára díj

 

Szirányi Laura - művészi torna, mozdulatművészet oktató

Négy éves korában kezdett művészi tornázni Szollás Erzsébetnél, illetve Berczik Sári néninél a Budai Táncklubban. Később több műfajjal is megismerkedett, mint a balett, néptánc, társastánc, flamenco, modern tánc, karakter tánc. 2009 óta a Buda Táncklubban tanít művészi tornát a mozdulatművészetre alapozva óvodás és iskolás csoportoknak, miután elvégezte a Modern Táncpedagógus Képzőt. Szollás Erzsébet felnőtt csoportjának munkájában jelenleg is részt vesz. 2010-ben a XIX. Országos Táncművészeti Fesztiválon modern tánc kategóriában,  duettben, első helyet szerezett.

Szakmai díjak, elismerések:

2018. Berczik Sára díj

 

Kovács Ágnes - művészi torna, mozdulatművészet oktató

4 éves korában kezdte a művészi tornát a Budai Táncklubban, ahol még Berczik Sári néninél sajátította el a művészi torna és a mozdulatművészet alapokat. Később mestere Szollás Erzsébet, akinek szakmai tudását             köszönheti. Felnőtt művészi torna csapatának tagjaként több amatőr versenyen eredményesen szerepelt, majd a hosszú évek kitartó és sikeres közös munkája elismeréseként 2006-ban a Berczik Sára-díjat vehette át csoporttársaival. 2006-ban elvégezte a Modern-kortárs tánc csoportvezetői tanfolyamot, ahol diplomamunkáját az esztétikus testképzésből írta. 2007 óta tanít művészi tornát óvodás és iskolás korú gyermekeknek.

 

 

Komesz Flóra - művészi torna és táncgimnasztika oktató                                                                                                                                                                                           

A Berczik Sára Budai Táncklubban, Szollás Erzsébet növendékeként alapozta meg tánc iránti szeretetét,                  mely egyben meghatározta későbbi tanulmányaimat is. Színházi táncos képzésben részesült a Budapesti              Táncművészeti Stúdióban, majd a BailArt Tánc Stúdióban folytatta tanulmányaimat. Elvégezte a                            Táncpedagógusok Országos Szövetségének Modern-Kortárs Tánc Csoportvezető tanfolyamát.

 

 

 

 

Bárány Ilona - klasszikus balett mester

A Berczik Sára Budai Táncklub klasszikus balett tagozatvezetője.
1984 óta balett mester a Budai Táncklubban. Aktív és sikeres táncos múlt után, mint klasszikus balett pedagógus- diplomázott a Táncművészeti Főiskolán. Az intézményben nem elsődleges cél a hivatásos művészképzés, de több tehetséges tanítványa a Táncművészeti Főiskolán folytatta tanulmányait, illetve növendékeiből alakult a Pétery Melinda vezette Laterna Magica Táncszínház. Koreográfiáival sikereket ér el országos táncművészeti versenyeken. A Berczik Sári Néni Alapítvány által szervezett Berczik Műhely közkedvelt klasszikus balett metodika előadója.

Szakmai díjak, elismerések:

2001. Táncpedagógusok Országos Szövetség-Réti Piroska díj

2002. II. kerületi Polgármester Dicsérő Oklevele

2007. Táncpedagógusok Országos Szövetség- Életmű-díj

2011. Berczik Sára-díjat

2015. Magyar Arany Érdemkereszt

 

Pétery Melinda - modern balett, spicc technika pedagógus

Korábban a Budai Táncklub növendéke volt, Bárány Ilona balettmesternő tanítványaként. 2001-ben diplomázott a Magyar Táncművészeti Főiskola koreográfus szakán. Modern balett és spicc technikát tanít a táncklubban 2012. szeptembere óta. A Laterna Magica Táncszínház vezetője, mely 2002-ben, a Budai Táncklub égisze alatt alakult, fiatal táncosokból verbuválódott együttes.

Szakmai díjak, elismerések:

2013. és 2018. Táncpedagógusok Országos Szövetség-Klasszikus -balett Nívódíj

 

 

Bocsi Eszter - Klasszikus balett, modern- és kortárs tánc pedagógus, Berczik torna oktató

1996-2000 pécsi Művészeti Szakközépiskolába járt. 2000-2004 között a Magyar Fesztivál Balett tagja volt.                2004-2008 között a Magyar Táncművészeti Főiskola hallgatója volt klasszikus balett táncpedagógus szakon.             2004-től az egri Pódium Tánc- és Balettiskolában, balettelőkészítő-gimnasztikát és klasszikus balettet tanult.           2006 júliusában részt vett a Candoco Dance Company workshopján Londonban. 2006-2010-ig a Miskolci Nemzeti Színház tánctagozatának volt tagja. 2009-től a S.P.I.C. Művészeti Líceum, Miskolc balettelőkészítő-gimnasztika és pas de deux oktatója. 2010-től a Berczik Sára Budai Táncklub táncpedagógusa.

Szakmai díjak, elismerések:

2009. Címzetes Magántáncosi cím

2011. Fülöp Viktor Ösztöndíj

 

 

Bábel Brigitta - klasszikus balett pedagógus

2014 tavasza óta tanít a Budai Táncklubban. Felnőtt, óvodás és kisiskolás klasszikus balett csoportokat vezet.  Végzettsége: Magyar  Táncművészeti Főiskola táncos és próbavezetői szak diploma.

 

 

 

 

Puskás Judit - modern tánc és klasszikus balett pedagógus

A BERCZIK SÁRA BUDAI TÁNCKLUB VEZETŐJE. Három éves korától tanult klasszikus balettet Lieszkovszky Tibortól, Ákos Klárától és a Budai Táncklubban Lieszkovszky Melindától. 1978-tól az Állami Balett Intézet növendéke lett, majd a Táncművészeti Főiskolán diplomázott, mint színházi táncművész. 1984 őszétől a Honvéd Művészegyüttes táncosa volt. 1985 óta a Budai Táncklub klasszikus-balett és modern tánc pedagógusa. 1993-ban klasszikus balett pedagógusi diplomát szerzett a Táncművészeti Főiskolán. Modern tánctechnikai tudását külföldi kurzusokon fejlesztette tovább. A TOSZ Modern- Kortárs Tánc csoportvezetői tanfolyamának jazz tánc szakos tanára volt. A Táncpedagógusok Országos Szövetségének elnökségi tagja volt 2001-2017 között. Csoportjai rendszeresen díjazottak országos és nemzetközi táncversenyeken. 2010 óta a Berczik Sári Néni Alapítvány kuratórium tagja. Vezetői, szervezői gyakorlatra korábban, táncversenyek, fesztiválok tánc- és  műkorcsolya gálák szervezésével tett szert. 2010. április 1-től a Budai Táncklub vezetője. 2011-ben felsőfokú kulturális menedzser diplomát szertett. A Táncklubban a művészetoktatás mellett számos kulturális programot szerveznek, így Puskás Judit a kitalálója és szervezője a 2011 óta  a „Tánc-kiállítás” tánc és képzőművészeti kultúrális fesztiválnak.

Szakmai díjak, elismerések:

2001. Táncpedagógusok Országos Szövetség- Modern tánc Nívó-díj

2008. Berczik Sára-díj

2008. Budapest főváros II. kerülete Önkormányzatának Dicsérő Oklevele

2014. Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkereszt

2018. Bonis Bona – A Nemzet Tehetségeiért díj

 

 

Dékány Éva - jazz balett pedagógus

A modern tánctagozat vezetője. Sikeres táncosnő pályafutás után a Testnevelési Főiskola RSG edzői szakát, majd a Táncpedagógusok Országos Szövetségének modern táncpedagógus kurzusát is elvégezte. Néptánc oktató képesítéssel rendelkezik. 1985-től tanít a táncklubban művészi tornát, Berczik tornát és jazz balettet. Mivel új növendékei általában semmilyen előképzettséggel nem rendelkeznek, ezért óráiba beépíti aúesztétikus tesôképzés gyakorlatait is. E metodika megfelelő alapot jelent növendékei táncoktatásában. Amerikai stílusú jazz táncot tanít. Koreográfiáit és módszertanát a művészi torna elemeivel egészíti ki. Tevékenysége elismeréseként: Nívó-díjat, Berczik Sára-díjat, Életmű-díjat és a Magyar Köztársaság Bronz Érdemkeresztjét vehette át.

Szakmai díjak, elismerések:

1996. Táncpedagógusok Országos Szövetség-Nívó-díjat

2001. Berczik Sára-díj

2008. Magyar Köztársaság Bronz Érdemkeresztje

 

 

Bács Emese - jazz balett és stretching oktató

A Budai Táncklubban kisgyermek korától tanult jazz balettet Dékány Éva növendékeként.                                         2014-ben sikeresen szerzett diplomát a TOSZ moder-kortárs tánc pedagógus képző tanfolyamán.
Asszisztensi feladatokat lát el Dékány Éva jazz balett óráin. Művészi tornát és táncgimnasztikát oktat kisgyermekeknek.

 

 

 

 

Dalotti Tibor - társastánc pedagógus

Tíz éves korától szoros kapcsolatban áll a művészi mozgással. Jégtáncosként hatszoros Országos bajnoki címet szerezett, versenytáncosként szintén nyert Országos- és Budapest bajnokságot. A társastánccal Szererba Imre irányításával a Budai Táncklubban ismerkedett meg. 1984-ben a Népművelési Intézet Társastánc-tanár képzőjén művészeti oktatói képesítést, 1992-ben hivatásos előadó-művészeti működési engedélyt szerzett.
A Botafogó Táncegyüttes alapítója, koreográfusa, társastánc pedagógusa. 1999 óta a Budai Táncklub társastánc pedagógusa. Felnőtt csoportokat oktat. 1994-ben munkásságát a Táncpedagógusok Szövetsége Nívódíjjal jutalmazta.